Avonatura - Pedagogisch Bureau - 

 - PEDAGOGISCH BUREAU -

Hallo, ik ben Bertine Termeer!

Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen in de leeftijd tussen drie en twaalf  jaar.
Tijdens de vijftien jaren die ik met plezier in de kinderopvang werkte, zag ik kinderen die worstelden met zichzelf. Ze waren onzeker, boos, druk, teruggetrokken of verdrietig. Soms kwam dit van binnenuit, soms door een verlies zoals het overlijden van een dierbaar persoon of een scheiding. Soms was het in eerste instantie niet te achterhalen. Ik sprak ouders die zoekende waren hoe ze hun kind konden bereiken of helpen. Het ontmoeten van deze kinderen en hun ouders maakte dat ik besloot de hbo-opleiding Ecologische Pedagogiek te gaan volgen. Ik wilde meer kennis ontwikkelen op het gebied van ondersteuning van kinderen en ouders in deze fases van hun leven. Tijdens de opleiding werd voor mij gaandeweg duidelijk dat ik mijn eigen praktijk wilde opstarten, Avonatura.

In mijn werk en de ervaring die ik heb opgedaan tijdens de opleiding heb ik steeds weer gezien dat kinderen ontzettend veel kunnen bereiken als ze zich bewust zijn van hun eigen talenten en deze kunnen inzetten. Ik vind het dan ook erg belangrijk om van daaruit te werken. Dit geldt niet alleen voor de kinderen, maar zeker ook voor de ouders.

Voor mij is humor, gelijkwaardigheid, uitgaan van mogelijkheden en openstaan voor elkaar het allerbelangrijkste in een samenwerking met kinderen en ouders. Samen zoeken naar een weg die het beste bij u, uw kind en het hele gezin past.

Wat doet Avonatura

Via deze startpagina voor ouders/begeleiders vindt u alle informatie over de de activiteiten van Avonatura. Bijvoorbeeld wat Zwalpen is, of een Troost-totem. Of wat we doen bij de kindertherapie. 

Wilt u meer weten, of heeft u andere vragen of opmerkingen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.