Avonatura - Pedagogisch Bureau - 

 - PEDAGOGISCH BUREAU -

Kindertherapie

Kindertherapie

Kindertherapie is een laagdrempelige en kortdurende vorm van therapie speciaal voor kinderen.
Bij kindertherapie wordt gewerkt aan de oorzaak van een probleem waar uw kind mee belast is.

Doel van de therapie is te zorgen dat het kind controle krijgt over datgene waar het last van heeft en ontdekt dat er keuzemogelijkheden zijn. Het kind leert te vertrouwen op zijn of haar eigen kracht. Waar het uiteindelijk om gaat is dat het kind zich weer vrij kan ontwikkelen en zich gelukkiger, blijer en fijner voelt.

Hiervoor wordt naast het buiten werken met hond en pony’s gebruik gemaakt van verschillende therapievormen zoals: creatieve werkvormen, ontspanningsoefeningen, therapeutische (kaart)spellen, oplossingsgerichte technieken, metaforen, sandplay, kid’s skills, denk goed voel je goed, en superpoeper.

In deze therapie staat het kind met zijn of haar hulpvraag centraal, en niet de therapeut of de behandelmethode. Er wordt er vanuit verschillende invalshoeken naar het kind en de hulpvraag gekeken. De grondgedachte is dat het kind zelf (onbewust) weet wat het nodig heeft om het probleem op te lossen. Het kind onderzoekt samen met mij zijn hulpbronnen (zoals talenten) en oplossingen. Belangrijk hierbij is respect voor, en vertrouwen in het kind. De therapie richt zich op de binnenwereld van het kind, maar ook op zijn plek in het gezin en zijn relaties met de buitenwereld.