Avonatura - Pedagogisch Bureau - 

 - PEDAGOGISCH BUREAU -

kindercoaching

 

Je merkt dat je kind niet lekker in zijn vel zit. Hij/zij is verdrietig, boos, onzeker, druk, slaapt slecht, heeft problemen op school of kan zich slecht concentreren. 

Kindercoaching  kan op een laagdrempelige manier nét die ondersteuning en begeleiding bieden die uw kind en u nu nodig hebben.

Ik help uw kind op een respectvolle manier bij het ontdekken van de eigen kwaliteiten en mogelijkheden en deze in te zetten in situaties die voor hem/haar moeilijk zijn. Dit gebeurt stap voor stap op een speelse wijze die aansluit bij de interesses van uw kind. Uw kind en de hulpvraag staan tijdens het traject centraal.

Ik stimuleer uw kind om zelf de oplossing te vinden, dit geeft zelfvertrouwen en is de juiste oplossing omdat hij geheel aansluit bij hem/haar.
Hiervoor wordt naast het buiten werken met hond en pony’s gebruik gemaakt van verschillende therapievormen zoals: creatieve werkvormen, ontspanningsoefeningen, therapeutische (kaart)spellen, oplossingsgerichte technieken, metaforen, sandplay, kid’s skills, denk goed voel je goed, en superpoeper. 

Kenmerkend voor de werkwijze bij Avonatura  is beweging. Er vinden geen lange sessies aan een bureau plaats, maar we gaan spelen, buiten zijn en plezier en avontuur beleven. Het doel waar we aan werken zal duidelijk zijn, zodra we dit tegenkomen, gaan we het niet uit de weg maar gaan we het aan!

Natuurlijk wordt u als ouder geïnformeerd en betrokken bij het traject. Uw steun in dit proces is belangrijk voor uw kind.

Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op.